Viser alle 10 resultater

Malerruller

Se vores store udvalg af malerruller her til billige priser. Her kan du bl.a. få malerruller til loft, væg og facade og meget mere.  Alle vores malerruller og malerpensler kommer fra Painto i Polen, som er kendt for deres høje kvalitet. Se også vores Premium malerruller.


Sådan vælger du den rigtige malerrulle til de forskellige overflader.

Er du i tvivl om, hvilken malerrulle du har brug for? Så se med her. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, du kan som udgangspunkt bruge dette som pejlemærke: Hvis du skal male på et ru underlag, skal du bruge en malerrulle, der har en lang luv. Skal du derimod male på et glat underlag, skal du anvende en malerrulle med en kort luv.

Hvis du skal male på et ru underlag som vandskurede vægge, ru træbeklædning, murværk, facade eller lignende overflader, skal du vælge en malerrulle, der har en luv på omkring 18-22 mm, når du vælger en malerrulle, der har så langt luv, sikrer du dig også, at malingen kommer ind alle steder på den ujævne eller ru overflade. På den måde dækker malingen bedre. Kan også anvendes til rullespartel.

Skal du male et jævnt, men ikke helt glat underlag, skal du bruge en malerrulle, der har en luv-længde på omkring 8-18 mm, det kan f.eks. være spånplader, savsmuldstapet, glasfilt eller lignende, den type malerrulle kan du også bruge til påføring af vævklæber, når du tapetserer.

MDF-plader, skabslåger, glat træbeklædning og andre jævne og glatte overflader kræver en kort luv-længde på omkring 5-8 mm, du kan også vælge en skumrulle, men her skal du være varsom, den skal være i høj kvalitet, for ellers efterlader den hurtigt bobler i overfladen af malingen, som gør, at den ikke bliver helt så glat.

Malerrulle til loft og væg:

Man skal først og fremmest lære sin malerrulle at kende. Hvor meget maling kan den suge? Jo mere den kan suge, jo længere kan man male uden at skulle dyppe den i malingen. Hvis du vælger malerruller som er lavet af organisk materiale som filt, velour, eller lignende. Disse malerruller har stor kapacitet af maling, hvor i mod malerruller som er lavet i lidt billiger materiale ikke kan indeholde så meget maling.

Den gode malerrulle kan tage meget maling uden at dryppe, selv hvis du kører hurtigt med rullen. Den efterlader en meget flottere overflade, og uden “fnuller”. Det kan du risikere du, hvis du køber en billig malerrulle. For at malerrullen skal kunne holde maling i sig, skal den såkaldte luv, være halvlang og af god kvalitet. Luven på en billig malerrulle er som regel limet fast, mens den er svejset fast på de dyre malerruller. Risikoen for, at malerrullen “fnuller”, er mindst, hvis du vælger en, hvor luven er svejset fast.

Det syntetiske materiale på en kvalitets malerrulle er blødt og lækkert som tidligere tiders lammeskind. Men materialerne på vægge og lofter har ændret sig fra dengang. I dag er grove overflader som savsmulds-tapet og groft glasvæv sjældne. De fleste ønsker vægge med en glattere overflade som fx filt. Derfor er de nye malerruller tilpasset de moderne materialer, som har en mere jævn overflade og den vandige maling, der er det mest udbredte. Og her leverer malerrullen i kunststof faktisk det bedste resultat.

Rengøringen af malerrullerne skal være omhyggeligt, om det er de dyre eller billige malerruller, skal de skylles godt igennem med rindende vand til vandet ikke længere er farvet, malerrullerne kan indeholde meget maling, når malerrullerne skal tørre, er det en god ide at stille dem lodret så vandet kan løbe væk.

TIP: Husk det er altid en god ide at skylle malerrullen, inden du tager den i brug, så du fjerner de løse fibre, der måtte være i rullen.